streda 10. decembra 2008

.wolodja Budiš team končí, Leeds United prichádza!

Tak ako na celom svete, i na Hokejke dochádza často k zmenám, ktoré len málokto očakáva. To staré, dobré, známe postupne odchádza a objavuje sa čosi nové, neznáme, avšak perspektívne.

Takáto zmena teraz zastihla i slovenské hokejkárske vody! Dlhoročný účastník 1. Východnej ligy a najvyššej slovenskej Extraligy - Wolodia Budiš team - ohlásil bankrot!!! Svetová finančná kríza si tak pripísala na svoje konto ďalšiu obeť...

Budiš team (o jeho účinkovaní v prvých piatich sezónach sa môžete dočítať v článku ".predstavujeme Vám extraligistov!") sa v 6. sezóne predstavil ako jeden z 18 tímov najvyššej slovenskej ligy. Úvod sezóny dopadol katastrofálne - v prvých deviatich kolách získali Budišania len 3 body za kontumačné víťazstvo proti HC Veronica, ktorej pôsobenie na Hokejke bolo ukončené dekativáciou, kvôli dlhodobej neaktivite (podobný osud postihol i extraligový Zlín). Takýto štart do sezóny si Budišania jakživ nepamätali, a bolo jasné, že to nemôže ostať bez následkov. A keď sa k zlým výsledkom pripojila i finančná kríza, osud tohto tímu bol spečatený.

Z tímu odišlo až 75% hráčov (informácia získaná od nemenovaného zdroja z vnútra tímu), mnohí ďalší dostali pokuty, morálka bola na bode mrazu. Všetko nasvedčovalo tomu, že tím skrachuje. "O 5 minút 12" však prišla záchrana! Tím kúpil neznámy miliardár, ktorý významnou finančnou injekciou pomohol klubu prežiť. Ako to však už pri takýchto situáciach býva zvykom, nový majiteľ rozhodol o zmene názvu tímu a jeho presťahovaní! A tak sa hokejkársky tím Wolodja Budiš team zmenil na Leeds United!!!

A kedže redakcia Slovak times disponuje vynikajúcimi investigatívnymi žurnalistami, podarilo sa nám odhaliť i plány a stratégie nového klubu! Podľa získaných informácií sa United bude sústrediť na získanie a výchovu mladých hráčov do 20 rokov, ktorí by mali dostať priestor už v rozbehnutej sezóne Extraligy. Zmena však našťastie nebude totálna a manažérom tímu ostáva skúsený Wolodja!

Vedenie klubu situáciu vidí realisticky a je si vedomé toho, že z Extraligy "zrejme tím vypadne". Podobne situáciu vidí i manažér Wolodja, ktorý vraví, že vypadnutie je takmer isté, a preto svoje ciele posúva " skôr do dalšej sezóny - udržať sa v 1.lige".

Redakcia Slovak Times verí, že kombinácia mladého ducha hráčov a skúseností manažéra Wolodju pomôžu tímu Leeds United dôstojne pokračovať v tradícii svojho predchodcu!

Prajeme novému tímu veľa šťastia a úspechov!

Žiadne komentáre: