štvrtok 13. novembra 2008

.reprezentačná sezóna štartuje!



A máme to tu!

Prvý reprezentačný turnaj sezóny - North America Tournament. My, ktorí sme ho s netrpezlivosťou očakávali sme sa teda nakoniec dočkali. Dúfajme, že čakanie nebolo márne a naši chlapci predvedú výborný hokej a spoza Veľkej mláky sa vrátia ako víťazi. Tento veľký hokejkový sviatok sa odštartuje dnes prepočtom o 12:00. V redakcii Slovak Times sme sa rozhodli, že celý turnaj budeme pozorne sledovať a pravidelne Vám budeme prinášať množstvo zaujímavých informácií z diania na ľade, ale i v šatniach a zákulisí.

Jednou z najdôležitejších predturnajových správa nepochybne bolo oznámenie Slovenského hokejkového zväzu a zmene na poste hlavného trénera seniorskej reprezentácie! Dlhoročného lodivoda našej repre Giga (IHC Podlavice **) nahradil mladý a ambiciózny Noiken (Noiken Greenhorns), ktorému asistenta bude robiť práve skúsený tréner Gigo. Novej trénerskej dvojici prajeme všetko dobré a veríme, že zmena pomôže priviesť slovenskú reprezentáciu až k zlatým medajlám na majstorvstvách sveta.

Prvou zásadnou informáciou, ktorú sa nám podarilo získať od lodivodov našich tímov (seniorov i juniorov), boli zoznamy hráčov, ktorí včera pricestovali do Ameriky.

V dresoch slovenskej seniorskej reprezentácie sa nám na základe rozhodnutia trénerov Noikena a Giga predstavia títo hráči:

SVK:

Brankári:

Štesko Denis G 23 HC DRAK KUNOVICE
Lopušný Igor G 25 RUSSIAN TIMES
Adámek Marián G 27 Ice Pittbuls

Obrancovia:

Ondrejka Miroslav D 24 HC ZETOR BRNO
Svitek František D 26 Exhibice Klanu Sibiřskýho Močálu
Krajči Arpád D 26 Ice Pittbuls
Klačan Mikuláš D 26 Salem Panthers
Ostrolucký Severín D 23 IHC Tomgame Žižkov
Šúr Leonard D 26 Hockey no.1
Andráš Jarolím D 26 Dalax Flames
Kúdelka Roman D 26 IHC Tomgame Žižkov
Jakubčo Albín D 24 HC Veronica
Andráš Jarolím D 25 HC Syria Represent DM

Centri:

Katona František C 24 IHC Karppi Kotiteollisuus
Miko Ctibor C 24 SDH Chotěšov
Baka Gabriel C 24 HC ČAMLÍKOV
Auxt Radovan C 25 Arkys

Krídla:

Fodor Eugen LW 23 Stormbringers
Barančok Vendelín LW 23 L-team
Jahoda Adolf LW 27 HC Slizky hadi
Ostrolucký Severín LW 23 IHC Podlavice **

Kartík Félix RW 27 SDH Chotěšov
Dlhopolček Oliver RW 23 HC Müchlee
Bartko Ambróz RW 25 RUSSIAN TIMES
Jombík Michal RW 27 Stormbringers
Katona František RW 24 MHK 32 Ľadové Medvede

Juniroský repre tréner DURI a jeho asistent rufi pripravili nasledujúcu zostavu:

SVK U21:

Brankári:

Arvay Peter G 20 Hockey no.1
Károly Eugen G 20 L-team
Čilík Benjamín G 19 HC VSŽ Košice

Obrancovia:

Ľapin Ľudovít D 19 MHK 32 Ľadové Medvede
Hlinka Blahoslav D 19 - RI Windows Zlín -
Samuelčík Bystrík D 20 Integrated Peripherals
Pokorný Bartolomej D 21 Drtiči Hodonín
Kubaliak Víťazoslav D 21 Integrated Peripherals
Rakyta Vojtech D 21 HC Slizky hadi
Pavúk Hubert D 21 HC Veronica
Ďurica Marek D 21 Arkys

Centri:

Husár Adam C 21 Integrated Peripherals
Kamzík Aleš C 21 IHC Podlavice **
Wágner Vratislav C 21 Tazmania Devils
Babic Vavrinec C 21 Drtiči Hodonín
Krajčír Bystrík C 21 Arkys "A"

Krídla:

Sanitra Radúz LW 19 - RI Windows Zlín -
Pohorelý Zdeno LW 20 MHK 32 Ľadové Medvede
Károly Eugen LW 20 Vena Superteam Las Vegas
Meloš Blahoslav LW 20 HC Slizky hadi
Trangoš Dezider LW 21 IHC Podlavice **

Ťažký Alexej RW 19 Cykloner Jokkmokk
Chrobák Vincent RW 21 MHK 32 Ľadové Medvede
Čavoj Marek RW 21 Maxíkove ovečky
Ľapin Ľudovít RW 20 MHK 32 Ľadové Medvede
Zedník Jerguš RW 21 Drtiči Hodonín


Na úvod Vám takisto prinášame dva rozhovory, o ktorých si myslíme, že môžu čo to poodhaliť o plánoch a ďalšom pôsobení našich celkov v prvých reprezentačných turnajoch sezóny.

V predodletovom zhone na letisku M. R. Štefánika sa našim reportérom podarilo v krátkosti vyspovedať trénera našej juniroskej repre DURIho, inak trénera slávneho slovenského tímu - HC Slizky hadi:

Slovak Times: V predturnajovej nominačnej zostave sa objavilo mnosžtvo hráčov s vekom pod 21 rokov. Znamená to, že chcete vyskúšať čo najviac mladých talentov, alebo jednoducho Slovensko nemá dostatočný počet 21-károv? Akú taktiku ste teda zvolili pri výbere hráčov?:

DURI: "21 ročných hráčov už máme zväčša vyskúšaných, pretože časť z nich bola členmi '21 reprezentácie už v minulej sezóne, a tak poväčšine poznáme ich výkonnosť, silné a slabé stránky. Naproti tomu 20-roční a mladší sú zväčša záhadou, a preto chceme nielen v tomto, ale aj v ďalších turnajoch pred MS dať príležitosť viacerým mladším hráčom, aby ukázali čo v nich je a presvedčili nás o prípadnej oprávnenosti štartu na MS 21-ročných."

ST: Kto je podľa Vás najväčším kandidátom na víťazstvo v tomto turnaji?:

DURI: "Ťažko povedať... Predpokladám, že väčšina tímov bude v prvom turnaji sezóny skúšať mladíkov, takže o favoritovi hovoriť len ťažko. Najsilnejší tím by teoreticky mohla postaviť česká reprezentácia, ale či tomu tak skutočne bude, to je vo hviezdach. No a svoje určite tiež spraví pán algoritmus, ktorý nám už párkrát ukázal kto je najväčším pánom na Hokejke, samozrejme po Rudym a adminovi." (smiech) Slovensko na tomto turnaji nemá najvyššie ambície a našou hlavnou úlohou je, ako som už povedal, vyskúšať hráčov v medzinárodnej konfrontácii."

ST: Kto sa stane kapitánom tímu pre tento turnaj?:

DURI: "Kapitánom sa stane pravdepodobne Rakyta Vojtech z tímu HC Slizky hadi, ktorý v repre už neraz presvedčil o svojich kvalitách, je prirodzeným vodcom tímu a vyrovnanosť jeho výkonov je obdivuhodná. Ale toto bude len náš návrh do hráčskej kabíny, hráči si svojho kapitána vyberú sami!"

ST: Ďakujme za rozhvor a prajeme Vám veľa úspechov v ďalšom pôsobení.

DURI: "Ďakujem"


Druhý rozhovor, ktorý Vám prinášame bol uskutočnený už priamo v dejisku turnaja a vyspovedaný bol Igor Lopušný (25), dlhoročný reprezentačný brankár a neochvejná opora nášho tímu:

Slovak Times: Prvá otázka bude smerovať na Vaše pôsobenie v ruskej superlige - ako sa Vám darí, ste spokojný s doterajším priebehom ligy?

Igor Lopušný: "Ďakujem za opýtanie. S úvodom sezóny sme ja i celý tím (RUSSIAN TIMES, pozn. redakcie) nadmieru spokojní. Po troch kolách máme 9 bodov a bez straty čo i len jedného sa delíme o prvé miesto v tabuľke s ďalšími troma celkami. Osobne som taktiež veľmi rád, pretože v dvoch zápasoch, na ktoré som nastúpil, som inkasoval len dva góly a pomohol tak tímu k úspechu."

ST: To radi počujeme a gratulujeme. Poďme však teraz k tej horúcejšej téme. Čo si sľubujete od nášho účinkovania na North America Tournament?

Igor Lopušný: "Je nevyhnutné si uvedomiť, že ide len o prípravný turnaj. Cieľom je teda natrénovať taktiky, otestovať hráčov a ich pripravenosť a samozrejme zladiť tím tak, aby na záverečnom turnaji - majstovstvách sveta - fungoval ako hodinky."

ST: Výsledok teda nie je dôležitý?

Igor Lopušný: "Len do istej miery. Samozrejme, ak prehráme všetky zápasy bude to signál pre nás i trénerov, že niečo nie je v poriadku. Víťazstvo však očakávať netreba, nám ide hlavne o natrénovanie toho čo nám tréner pripravil a spoznanie sa medzi hráčmi a manažmentom navzájom. Chcem Vás však ubezpečiť, že prehrávať sme neprišli a fanúšikom chceme spraviť radosť či už dobrou hrou, ale i pekným výsledkom. Všetci do toho dáme srdce a všetky sily, to Vám viem odprisahať."

ST: Patríte medzi najskúsenejších členov výberu, cítite istú zodpovednosť za benjamínkov v tíme?

Igor Lopušný: "Určite. Napríklad ku mne a Majovi (Marián Adámek, pozn. redakcie) sa v tomto turnaji pridá Denčo - Denis Štesko. Je to veľmi talentovaný hráč, výborný parťák a ja i Majo sa určite vynasnažíme pomôcť mu vo všetkom ako sa len bude dať. Je predsa na nás starších, ktorí to tu v repre už všetko poznáme, uľahčiť pôsobenie mladým."

ST: Na čo sa najviac v tomto turnaji tešíte?

Igor Lopušný: "No na zápasy, všakže? (smiech) Určite by som si chcel zahrať proti Rusom, ktorí sú úradujúcimi majstrami sveta. Je tam mnoho hráčov, ktorých poznám z ligy, tak to bude mať taký zvláštny náboj. Ale chcete počuť pravdu? Najviac sa aj tak teším na to, že si s chlapcami pokecáme, popijeme a zabavíme sa s krásnymi slovenskými cheerleaderkami, ktoré nás tu sprevádzajú. Ale skúste to prezradiť trénerovi a uvidíte! (smiech)"

ST: Ďakujeme za Váš čas a spolu so všetkými fanúšikmi Vám držíme palce.

Igor Lopušný: "Ďakujem aj ja."

Dúfame, že Vás úvodné informácie a rozhovory navnadili natoľko, že si nenecháte ujsť ani tie následujúce, ktoré Vám piamo z dejiska turnaja bude redakcia Slovak Times prinášať.

Prajeme Vám i našim reprezentantom veľa úspechov!

Žiadne komentáre: